Grote Verdazing..

verwarringHet business intelligence landschap wordt er niet eenvoudiger op.

Daar waar je steeds meer overnames ziet, en het aantal grote leveranciers afneemt in BI land, zie je  initiatieven om BI met een ander jasje aan te bieden. En dan bedoel ik DaaS – Data-as-a-Service.  En dit als bron voor BI oplossingen, kortom ‘Verdazing’

Voor onze klanten heel verwarrend.

  • De BI stacks van de grote leveranciers bevatten steeds meer componenten en worden alsmaar complexer. Dit pleit voor gespecialiseerde service leveranciers om klanten daarin te ondersteunen. En die zie dan ook ontstaan, vooral bij de grotere System Integrators.
  • En  je kan kiezen voor een andere manier van sourcen van je BI oplossingen.

Heerlijk voor informatie architecten! Iemand moet dit hapklaar maken voor het hoger management. En grote uitdaging voor zowel de architecten als leveranciers om dit in harde business benefits te presenteren. En ik voorzie veel werk op dit vlak voor advisories zoals KPMG, Deloitte ed.

Even terug naar Daas;  Inmiddels zijn er al flink wat initiatieven gaande op gebied van Daas en ik voorzie dat we nog maar aan begin staan van een grote shift.

Voordat we aan Ver’d’azing kunnen zullen we eerst langs de fase van Verd’w’azing moeten waarin vele aanbieders je graag hun platforms willen aanbieden met allerlei mooie classificaties als Mashups, Federators, Data Virtualisatie platforms.

Kijk maar eens naar JackBe, Composite (overname kandidaat voor Cisco),  Denodo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s