Bigdata, bouwsteen voor nieuwe zorgindustrie

20130731-033346.jpgDe zorgindustrie gaat flink veranderen aldus het artikel over I-Healtcare in het blad Strategy & Business van Booz & Company.

De grootste verandering in de zorg – aldus het artikel – is ‘consumeration‘. Wat zoveel wil zeggen dat de consument meer regie neemt in de zorg. En dit leidt o.a. tot aanbiedingen op maat van zorgverzekeraars. Verder kan een zorgverzekeraar een directere invloed uitoefenen op gedrag van consumenten, zodanig dat deze meer verantwoordelijkheid nemen in hun eigen zorg. Denk daarbij aan adviezen rond voeding en lifestyle.

En daar zien we toepassingen voor Bigdata ontstaan, die fundamenteel zijn voor het inspelen op behoeftes van consumenten. En dat is niet voor eenmalige analyses, maar voor continu zoeken naar patronen en relaties in steeds meer data bronnen.

Adoptie van Bigdata en nieuwe technologie zal in 5 fases plaatsvinden. Ze noemen het geheel het Patient Engagement Framework. Dit begint met Informeren en eindigt met een volledig op maat community platform waarin consumenten direct contact hebben met hun zorgteam.

En wat gaat deze ontwikkeling van ‘consumeration’ opleveren? Volgens de schrijver van het artikel; Een nieuwe zorgindustrie met producten en diensten op maat, waarbij de financiele performance direct gelinked is met het resultaat van de zorg. En voor de consument? Een kosten-effectieve zorg van hoge kwaliteit in een gebruikersvriendelijk systeem.

Prettig idee dat wij daar met onze Bigdata initiatieven een bijdrage aan mogen leveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s