Mobiliseer je data

imageBij Dataliberation denk ik voornamelijk aan toepassingen voor Business Intelligence.

Je kan ook data ontsluiten voor mobiele applicaties en zo waarde ontlenen aan deze data.

Sommige bedrijven doen dit top-down en formuleren eerst hun strategie. Anderen experimenteren met laagdrempelige tools en volgen een meer organisch pad.

Vanuit hun strategie adopteren bedrijven platforms voor de ontwikkeling en deployment van mobiele applicaties. Met deze platforms kan je zowel native-, web- als hybride mobile apps realiseren. Het Gartner Magic Quadrant toont de belangrijkste spelers.

Verder zie je initiatieven bij bedrijven waarin ze mobiele apps realiseren op hun bestaande architectuur en met reeds aanwezige expertise. Bedrijven met een Oracle infrastructuur experimenteren bijvoorbeeld met de vrij beschikbare tool Oracle Application Express met een extentie voor het maken van mobile web-apps.

Klik op boek en bestel bij Bol.com
Klik op boek en bestel bij Bol.com

Een interessant boek daarover is Oracle Application Express for Mobile Web Applications. Daarin wordt stap voor stap beschreven hoe je een mobile web-app kan maken. Wat ik niet wist, en inmiddels na het lezen van het boek wel, is dat je met een extentie ook toegang kan krijgen tot de voorzieningen in de smartphone, zoals GPS, kontakten, foto’s. En daardoor kan je een werking van een native mobile app aardig benaderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s