Recessie slaat toe in DW-huizenmarkt?

20130823-235847.jpg Ik vraag mij af of de recessie ook heeft toegeslagen op de markt voor datawarehouses. Is die
‘huizenmarkt’ ook ingestort? Ik heb geen totaalbeeld, maar het lijkt erop dat de meeste investeringen in aanbouw en renovatie gaat zitten.
Zojuist las ik in de ochtendkrant dat bouwondernemingen zich meer in renovatie specialiseren. Er is te weinig werk voor nieuwbouw. En dan zou ik zeggen dat er een kans ligt voor BI aanbieders voor een aanbod op DWH renovatie.
In Google vind je op ‘DWH Renovatie’ geen hits, anders dan enkele algemene advertenties van bekende BI spelers. En Google maar eens op ‘Keuken renovatie’. Voldoende gespecialiseerde aanbieders. Misschien toch maar eens serieus over nadenken of renovatie voor ons een interessante insteek is…

5 gedachtes over “Recessie slaat toe in DW-huizenmarkt?

  1. Interessante insteek. Kun je die markten wel hetzelfde benaderen? Een huis kun je renoveren omdat je toe bent aan iets nieuws maar niet iets nieuws wil kopen. Hoe werkt dat met een DWH? Nieuwe technieken zodat processen sneller lopen of beter voorbereid zijn op verandering? Ik ben benieuwd hoe je een klant kan overtuigen een DWH Renovatie te doen. Het resultaat aan de voorkant is namelijk niet direct zichtbaar. Bij een keuken bijvoorbeeld wel……

    1. Ik reed op de rijksweg langs een auto van een aannemer waarop hij alleen de tekst “keuken renovatie” had staan. Ik zie inderdaad ons niet zo gauw rondrijden met “DWH renovatie”. De oude afbreken en iets volledig nieuws lijkt een logischer optie. Ik pleit voor twee busjes op de weg: “DWH sloopwerken” en “Prefeb Datawarehuizen”.

  2. Het is al jaren zo dat de ICT budgetten voor 80% uitgegeven worden aan onderhoud en beheer (=o.a. aanbouw en renovatie). Is de conclusie dan juist de 20% die normaal aan innovatie wordt besteed niet meer beschikbaar is? Dat zou betekenen dat Nederlandse bedrijven en overheden niet meer innoveren? Of is dit het overgangsjaar naar SAAS? Want dan doe je wat aan de grootste kostenpost die nu 80% opslokt?

    1. Innoveren in plaats van renoveren? En dus kijken naar andere opties als SaaS BI? Kan interessant zijn, maar wat doe je dan met het ontvlechten van al die datakoppelingen en ETL code. Het doet mij denken aan de tijden waarin veel maatwerk applicaties ontwikkeld werden, en vele interfaces nodig waren. Toen is de stap gezet naar ERP en standaard applicaties. Misschien is nu de tijd rijp voor de overstap naar BI Applications, al dan niet in een Saas model?

      1. Als je kijkt naar de inzet van Oracle op BI Applications is dat de stap die de komende tijd genomen gaat worden. Althans als het aan Oracle ligt en die heeft het vaak goed ingeschat. Niet alleen BI Applications op de ERP domein maar Oracle heeft inmiddels op bijna alle business solutions aan Analytics oplossing: Retail, Telecom, Tax, Identity Management, Banking, etc. Dus de komende jaren wordt het waarschijnlijk BI Applications en mogelijk in SAAS model. Ik ben zelf benieuwd hoever SAAS gaat. Nu zijn het voornamelijk nog de sales en hr ondersteunende applicaties. Gaat SAAS zover dat straks ook de ERP en business solutions als cloud worden afgenomen. Technische kan het allemaal wel….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s