Sensor Data Liberation

AngelEr komt steeds meer data beschikbaar uit sensoren. Binnen de industrie bestaat dat fenomeen al langer. Daar worden de condities van apparatuur continu verzameld en gebruikt voor het verhogen van de beschikbaarheid voor het produktie proces.

Maar ook binnen Open Data initiatieven zie je steeds meer data beschikbaar komen. Bijvoorbeeld alle data uit de meetlussen in het wegennet van Rotterdam.

Een interessante ontwikkeling is de opkomst van sensoren voor het monitoren van consumenten gedrag. Een van die ontwikkelingen is het volgen van iemands gezondheid en fitness middels deze armband. Nu bestaan er al diverse zogenaamde ‘activity trackers’, maar de daarmee verzamelde data is niet beschikbaar voor derden.

En dat is anders met deze armband. De data wordt draadloos verzameld en opgeslagen onder jouw eigen profiel. En deze data kan je delen met anderen. En dat opent de weg naar een heel scala aan nieuwe toepassingen. Zie dit filmpje voor enkele voorbeelden.  Stel je eens voor dat je de data deelt met je sportschool, en die je vervolgens een incentive aanbiedt in de vorm van extra lessen van een personal trainer, of korting op je abonnement.  Of je deelt de data met je werkgever die je beloont voor sportief gedrag.

Als ‘The Data Liberation Company’ wil ik hier graag mee experimenteren en heb er een paar aangeschaft. Ik nodig een ieder van harte uit mee te denken in interessante toepassingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s