De (Big) Databrouwerij

tijdreizen1

We willen steeds meer ‘tijdreizen’ door onze data om met de opgedane inzichten gerichtere acties uit te kunnen voeren.

Hoe reizen we nu door onze data? Meestal door ad-hoc analyses te doen. Ze dienen een eenmalig doel en daarmee klaar. En dat is zonde. Er is immers veel werk verricht om de data te verzamelen en te rubriceren en bij iedere analyse moet dat opnieuw.

Het fundament van de analyse verdwijnt. En daarmee ontneem je je de kans een volgend onderzoek sneller uit te voeren. En erger nog, je maakt het je niet gemakkelijker als je resultaten wil monitoren. De basis is immers weg.

Sommige organisaties hebben de expertise en capaciteit in huis voor het maken en vooral borgen van analyses. En daarmee het leggen van een fundament voor verdere analyse.

Helaas geldt dat niet voor iedereen. Veel organisaties hebben moeite data analisten te vinden, en door de enorme vraag ook te binden aan hun organisatie. De komende jaren zal de schaarste aan data scientists, econometristen en data analisten alleen maar groter worden.

thebreweryproces

Dat vraagt om anders organiseren. En dat beogen we met de Databrouwerij. De Databrouwerij start in januari 2016 in Enschede als een big data kennis-werkplaats die de samenwerking zoekt met studenten van  de TU Twente, Saxion en het bedrijfsleven.

De Databrouwerij biedt een fundament voor frequente analyse en de skills voor het slim combineren van data.

Lees meer over dit initiatief: (Big)Databrouwerij Enschede

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s